Toftlund MC - Autoriseret Honda og Kawasaki forhandler

ring: ​74 83 25 55

På fabriksbesøg i Berlin

​En tidlig og smuk maj morgen, strømmede knap 30 forventningsfulde kunder mod Koldingvej i Toftlund, for at nyde godt af det herlige morgenbord med kaffe, marmelade, ost og andre gode sager, som Team Toftlund MC havde stillet frem i udstillingslokalet. Sådan er en af traditionerne ved den årlige Berlin tur. Inden afgang mødes deltagerne til fællesspisning, inden alle sætter sig på motorcyklerne for at køre mod Tysklands hovedstad. 


Poul bød velkomme hvorefter han overlod ordet til Jørgen Toft, som forklarede om turen. Bl.a. hvordan flokken i 2 grupper ad samme rute men lidt forskudt i tid, kører sydpå. Jørgen T fortæller hvor der bliver gjort holdt og lignende vigtige detaljer. Klokken var knap 10 da første gruppe med Jørgen T i spidsen, lagde første gear i, slap koblingen og indledte turen. Et lille kvarters tid senere fulgte hold 2, hvor Jan, med en mindre værktøjspose i bagagen dannede bagtrop. På den måde sikrer Team Toftlund Mc at eventuelle maskinelle nedbrud (forhåbentlig) vil kunne afhjælpes undervejs, så alle når frem. Heldigvis var der ikke brug for Jans ekspertise.

Fremme ved "Gästehaus der Polizei", hotellet TTMc har brugt til indkvartering de seneste år, hjalp Jørgen Toft med tildeling af værelser og udlevering af et lille gult kort med navn. Det lille kort er et ”tillidskort” hvor deltagerne selv skal notere forbrug af drikkevarer. Der er nemlig ingen betjening i baren. Jutta stoler på sine gæster! Snart efter kildede duften af grillkoteletter de tomme tarme i maverne.

Jutta, indehaver af hotellet, havde lavet en fin madpakke til hver enkelt, til søndagens udflugter. Nogen skulle ud og se Atombunker Harnekop nord for Berlin. Andre havde valgt at besøge Fuchsbau Bunker anlæg ved Fürstenwalde. Enkelte ønskede at kigge nærmere på Berlin på egen hånd.

Mandag var der lidt uro omkring morgenbordet. Tiden for turens højdepunkt var nået, men på grund af vejarbejde var motorvejen spærret. Altså skulle der findes en alternativ rute ind til Am Juliusturm (gaden hvor BMW fabrikken har adresse). Med venlig hjælp fra personalet på ”Gästehaus der Polizei” blev der fundet en fin rute, og alle nåede frem i god tid inden rundvisningen. Efter en kop velkomstkaffe og en grundig introduktion af fakta om fremstillingen af BMW motorcykler, var det tid for rundvisning.

Team Toftlund Mc’s tur til Berlin var efter fabriksbesøget officielt forbi. I små og større grupper fandt alle tilbage til fædrelandet.

Stor tak til alle deltagere for jeres fantastiske opbakning, gode humør samt herligt samvær

Team Toftlund Mc

TOFTLUND MC A/S

Koldingvej 24 A

6520 Toftlund
Tlf.: 74 83 25 55
E-mail: mc@toftlundmc.dk

CVR: 31763614