Toftlund MC - Autoriseret Honda og Kawasaki forhandler

ring: ​74 83 25 55

Fabriksbesøg i Berlin

Solen skinnede fra morgenstunden da knap 30 spændte motorcyklister stimlede sammen til morgenkaffe den 4. maj. Meget hurtigt gik snakken lystigt medens morgenkaffen og det bløde brød forsvandt i maverne hos de fremmødte. Efter snak og information om programmet, blev cyklerne startet op og de 2 grupper vendte forhjulet mod syd.


Turen mod Berlin var velsignet af et herligt vejr. I jævn fart forsvandt kilometer efter kilometer under dækkene. På Gasthaus Der Polizei, hvor vi skulle bo under opholdet i Berlin, var værelsesfordelingen lidt ændret, men alle fik en seng. Endnu inden alle var kommet af motorcykeldresset, bredte hyggen sig samtidig med der kom lidt drikkevarer på bordet og bøffer, pølser og andet godt til at grille, blev rullet frem.


Anden dagen, søndag, fortsatte foråret i Berlin med bagende sol, godt humør på hele holdet, frisk benzin på motorcyklerne blandet med lyst til en udflugt ud i det smukke tidligere Østtyskland. Inden morgenmaden blev dagens rute fundet på kort og indtastet på GPS. Målet for køreturen var Spreewald Biosphere Reserve, et475 km² stort vådområde beliggende ca 100 km sydøst for Berlin, hvor turister bliver "staget" rundt i turbåde på de mange kilometer kanaler og vandveje.


Mandag formiddag på Berlin-turen er hvert år forbeholdt et besøg på BMW fabrikken på Am Juliusturm 14. Turens højdepunkt. Forventningerne er store og bliver (uden garanti) indfriet. Selv rundvisningen på fabrikken foregår uden kamera og mobiltelefoner. Der er totalt fotoforbud, hvorfor vi ikke kan vise billeder inde fra de "hellige haller", men tag vores ord for gode varer: Rundvisningen er omfattende og meget spændende. Inden besøgende lukkes ind i montagehallerne, fortæller en guide om fabrikken. Illustreret med film og fotos får man et indblik i BMW-fabrikkens historie og produktion.

Når rundvisningen er slut, er den officielle del af Toftlund Mc`s årlige tur forbi. Der bliver hilst af til de der finder selv hjem, eller bliver nogle dage ekstra i byen samt til de som fortsætter mod andre mål. Resten fordeles på et par hold og så går det ellers mod Danmark igen. På en af de sidste restepladser inden grænsen, hilses der af inden hver især kører mod hjemmet.​

TOFTLUND MC A/S

Koldingvej 24 A

6520 Toftlund
Tlf.: 74 83 25 55
E-mail: mc@toftlundmc.dk

CVR: 31763614